O nama

Da li ste primjetili kada pretražujete agencije za nekretnine i čitate rubriku “o nama” svaka agencija počinje sa rečenicom “ najveći smo, najbolji smo, lider smo na tržištu nekretnina”!

Kako nastojimo biti drugačiji, mi nećemo početi s takvom rečenicom, ali ćemo vas upoznati sa nekim od činjenica o nama.

NOVI DOM je upisan u Registar posrednika koji vodi Federalno ministarstvo trgovine pod poslovnom oznakom 05-04-54-UT/23, a u imenik agenata posredovanja u prometu nekretnina upisana je Melisa Teljigović, diplomirani pravnik, koji vodi Privredna/Gospodarska komora FBiH, pod poslovnim brojem 41/23.

 

U sladu sa zakonom imamo i policu osiguranja od odgovornosti.

 

Brend NOVI DOM osnovan je 2011.godine u okvirima djelatnosti poslovanje nekretninama i to kao hobi dvoje mladih i obrazovanih ljudi. 

Kako su oboje imali iskustva iz biznisa, prava, ekonomije, katastra, finansija, odlučili su da skandinavski metod poslovanja prenesu i na naše prostore.

 

Kako je rastao NOVI DOM tako su rasli i osnivači, dograđujući sebe i posao koji rade, uvodeći novine, prilagođavajući i dograđujući poslovanje, proširujući dijapazon usluga.

Nakon 12 godina poslovanja, nećemo se hvaliti o broju prodanih nekretnina, jer to je svakom vidljivo, a ni brojem potpisanih ugovora, pohvalili bismo se našim zadovoljnim klijentima, koji nas preporučuju, pohvalili bismo se sa našim detaljnim i sistemskim načinom poslovanja.

 

Nije nam cilj pod svaku cijenu preuzeti svaku nekretninu koju nam ponudite. Cilj nam je pregledati vašu dokumentaciju, te ako ista nije uredna - uputimo vas šta vam je činiti kako biste isto ispravili. Naravno, sa nama i uz našu pomoć ili bez nas!

Nije nam cilj preuzeti nekretninu, a vi postavili cijenu koja se ne može postići. To nam je gubljenje vremena i resursa. Naš način poslovanja temelji se na iskrenim i realnim osnovama.

 

Mi vam ne garantujemo prodaju/najam! Smatramo da to niko nije u stanju. Mi vam garantujemo da ćemo poduzeti sve što je u našoj moći da se nekretnina proda! To nam je zajednički cilj! Mi živimo od prodanih nekretnina!

Marketinški kanali kojima raspolaže NOVI DOM su besprijekorni! 

Vlasnici smo 10 portala koji se bave promocijom nekretnina, FaceBook stranica broji skoro 20.000 pratilaca (garantujemo da nema niti jednu agenciju za nekretnine koja ima više pratilaca), FaceBook grupa broji 9 700 članova. Aktivni smo i na instagramu, YouTube-u, Tik Tok-u.

Kroz dugogodišnji rad sačinili smo veliku bazu podataka kupaca, prodavaca, najmoprimaca.

Konstanta smo u poslovanju, bez obzira na prilike i neprilike, uvijek nastojimo zadržati profesionalizam i da se svakom posvetimo koliko smo u mogućnosti. 

I dalje se ne hvalimo, već ostavljamo vama na volju da odlučite i procijenite da li ćete s nama poslovati.

Usluge koje nudimo:

 • Procjena težišne vrijednosti nekretnine;
 • Marketing i reklamiranje vaše nekretnine;
 • Prodaju ili iznajmljivanje vaše nekretnine;
 • Pripremanje kupoprodajnih ugovora, ugovora o poklonu, ugovora o diobi i drugi ugovori o prijenosu vlasništva;
 • Zastupanje u ostavinskim postupcima;
 • Registracija i vođenje firmi;
 • Zastupanje kod legalizacije objekata, uplanjenja, brisanje državne svojine iz ZK uloška, brisanje i upis hipoteka, prava doživotnog izdržavanja ili uživanja;
 • Administrativne i pravne usluge kod svih državnih institucija;
 • Uknjižba nekretnine,
 • Promjena imena korisnika usluge kod javnih preduzeća (elektro, vodovod, komrad, zavod, upravitelj..);
 • Prijava za razrez poreza na promet nekretnina;
 • Konsultacije vezano za poreze;
 • Priprema ugovora o zakupu stanova, poslovnih prostora i praćenje plaćanja najamnina i režijskih troškova;
 • Savjetovanje vezano za prodaju/najam, u skladu sa zakonskim propisima, porezima, savjetovanje vezano za finansiranje nekretnine te bankarske propise Itd.
 • Stručno savjetovanje uz načelo povjerljivosti..


Zašto da povjerite Vašu nekretninu upravo nama?...Zato što pristupamo poslu profesionalno i na brz i efikasan način završavamo posao. Praktično ne morate da razmišljate i brinete kako, kome i na koji način prodati svoju nekretninu. Dovoljno je samo da s nama potpišete ugovor o posredovanju a mi ćemo rješiti ostali dio posla. 


Naš cilj je zadovoljan kako kupac tako i prodavac. Ulažemo napore da naši klijnti budu zadovoljni našim radom. Želimo da svakom pojedincu, koji za to ima interes, damo jednak nivo usluga, kao što ih ima u EU. 

Možete nas pratiti i na Facebook starnici  https://www.facebook.com/novidomeurope ili na twitter-u  http://twitter.com/novidomeu