Stipendisti šestomjesečne stipendije Agencije za nekretnine NOVI DOM iz Bihaća potpisali Ugovore o stipendiranju

Agencija za nekretnine NOVI DOM iz Bihaća želeći pomoći učenicima i studentima sa područja Unsko - sanskog kantona u njihovom školovanju, početkom novembra 2017. godine raspisala je Javni konkurs za dodjelu stipendije jednom učeniku i jednom studentu za period januar – juni 2018. godine. Kao društveno odgovorna firma, Agencija za nekretnine NOVI DOM Javnim konkursom omogućit će jednom učeniku i jednom studentu šestomjesečnu stipendiju u iznosu od po 100,00KM mjesečno.

Stručna Komisija nakon isteka roka za prijave, pregledala je sve pristigle prijave i izabrala jednog učenika i jednog studenta koji će dobiti šestomjesečnu stipendiju Agencije za nekretnine NOVI DOM.

Kada je u pitanju učenik, šestomjesečnu stipendiju dobila je Ajla Hadžić iz Cazina, učenica IV. razreda koja pohađa srednju elektrotehničku školu u Bihaću, kao i Medicinsku školu u KŠC Ivan Pavao II. Šestomjesečnu stipendiju dobila je i Selma Šabić, redovna studentica II. godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Tim povodom u prostorijama Agencije za nekretnine NOVI DOM iz Bihaća upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju. Čestitajući stipendisti Ajli Hadžić i majci Selme Šabić, koja je umjesto kćerke potpisala ugovor, Dino Teljigović, vlasnik Agencije za nekretnine NOVI DOM kazao je da je uvjeren da će šestomjesečnom stipendijom Ajla i Selma olakšati svoje obrazovanje, istaknuvši da se nada da će i druge privatne firme slijediti potez Agencije za nekretnine NOVI DOM.

Hvala Agenciji za nekretnine NOVI DOM koja nam je omogućila šestomjesečnu stipendiju. Ovo je potez za pohvalu koji pokazuje da u našoj državi ima društveno odgovornih privatnih firmi koje podržavaju mlade i njihovo školovanje. Svaka pomoć za učenika i studenta u današnjem vremenu je itekako dobrodošla, a šestomjesečna stipendija koju smo dobili od Agencije za nekretnine NOVI DOM itekako će nam dobro doći u daljnjem školovanju“- kazala je dobitnica stipendije Ajla Hadžić.